Þeyr frá Akranesi

Þeyr är en komplett femgångshingst med otroligt mycket utstrålning, vilja och power. En riktig gaeðingur! 
Att han dessutom har en stam som talar för sig själv gör det hela ännu bättre. 
Han fick sin högsta bedömning redan som femåring, och är tävlad i A-flokk på Island med poäng på över 8.60.

Vi fick erbjudande om att köpa honom i december 2017 och vi kunde helt enkelt inte tacka nej, så tre månader senare stod han på planet till Sverige. Kärlek vid första ögonkastet när vi fick träffa honom på flygplatsen i Norrköping! Sen dess har han inte slutat imponera på oss, han är en otroligt härlig rid- och tävlingshäst med fantastiskt lynne.

Kaisa kommer att tävla honom under säsongen 2019.

Þeyr är efter avelslegenden Otur frá Sauðárkróki, som bl a har gett hästarna Rökkvi frá Hárlaugsstöðum, Krókur frá Efri-Rauðalæk, Orka frá Hvammi, Teigur vom Kronshof och sist men inte minst Orri frá Þúfu, en av världens mest inflytelserika islandshingstar. Þeyr själv är Oturs näst högst bedömda avkomma, och han är den högst bedömda Otur-avkomman som finns i Sverige.

Þeyrs mamma Ölrún frá Akranesi är i sin tur efter hingsten Kolfinnur frá Kjarnholtum I som innehar hederspris för avkommor. Ölrun är även halvsyster med stoet Örk frá Akranesi som har gett hingsten Ölnir frá Akranesi, totalbedömd till 8.82 med 9.09 för ridegenskaper och en av de mest använda hingstarna på Island för tillfället.