VÅRA RIDLÄGER

På sköna Björkängs Gård har vi bedrivit ridlägerverksamhet i snart 30 år! Vi kan det här och vet hur vi skall komponera ihop roliga veckor för barn och vuxna. Vi vill ge våra elever en glädjefull vecka med bra ridundervisning på fina välutbildade hästar. På Björkängs Gård får vi också mycket beröm för den goda maten – som givetvis är hemlagad och lagas i vårt fina kök på gården.

Jag som driver lägret är förstås utbildad instruktör, dressyrryttare och har stor erfarenhet av ridläger och ridundervisning. Det som utmärker våra läger är att även de lite äldre och mer erfarna eleverna vill komma tillbaka. ”ingen sommar utan Björkäng” myntade en av våra stammisar och det värmer – jättemycket!

Sommaren 2017, var precis som sommaren innan –  otroligt lyckad. Något vi fick mycket beröm för var faktiskt maten, förutom ridningen och hästarna. Vi har jättemånga elever som kommer tillbaka år efter år och det är vi SÅ glada för och ser som bästa betyget för våra läger.

Våra ridläger har ridvana från 1 år – 10 års ridvana. Det innebär att eleverna delas upp i minst 3 ridgrupper utifrån förkunskaper.

Vi tränar hoppning, dressyr, terrängridning och terränghoppning.

Teori, förstås – sånt man kanske inte hinner på ridskolan. Longera, visa hästen vid hand, utfodring, och mycket mer. Vårt mål är att du som elev skall gå framåt ordentligt under 1 veckas läger. Ansvarig för utbildningen är Anna Persson  som har lång erfarenhet av utbildning och lägerverksamhet. Ridning 2 pass / dag förmiddag och eftermiddag.

Vi har jätteduktiga ledare som alla barn och ungdomar älskar!  Vi har en egen brygga i Båven och badar varje dag om vädret är bra.

Vi har inrett våra lägerhus med gammaldags charm och verkligen ansträngt oss för att du skall trivas.

Frukost, lunch, mellanmål och middag med smaskig efterrätt varje dag. Vi har förstås även i år en duktig kock i köket och GISSA om alla älskar vår mat och hembakade kakor och bullar.

Vi vet att barnen är det dyrbaraste föräldrar har och är noga med säkerheten i all hästhantering och vid övriga aktiviteter.

Om du vill prova hur det är med egen häst

Alla deltagare får en egen häst att sköta och rida under lägerveckan. Du får lära dig allt som hör till; fodring, mockning, ridning och hästskötsel. Att ha omsorg om din hästkompis och känna respekt och kärlek till ett djur är också något vi vill förmedla till dig. Vi har egna välutbildade (hopp, dressyr) hästar/ponnies och också från Ekerö Ridskola.

Liksom vi vill de verkligen lära ut riktig ridning under trygg och vänlig ledning. (Kontakta Ekerö om du söker seriös Ridskola i Stockholm 08-560 30 600.)

Alla våra läger kallas för träningsläger för att det är viktigt för oss att man lär sig mycket. Du kan ha din egen häst med eller rida på våra hästar. Fråga oss mera om du undrar. Intensivträningsläger är ett läger för dig med minst 6 års ridvana. Du har en lärare i dressyr och en annan specialiserad på hoppning. Grupperna är små för att få ut max av lektionerna

Övrig fakta om våra ridläger

Avslutning
På avslutningsdagen får föräldrar och syskon komma på uppvisning och kaffe och kakor. Det brukar vara festligt. Hästarna blir flätade med blommor och vi bjuder åskådarna på tex. en spännande hopptävling.

Ridvana
Minimikrav på ridvana anges för varje ridläger. Det innebär att även du med många års ridvana kan anmäla dig till ett läger med 1 års ridvana eftersom ni delas upp i grupper efter förkunskaper och 1 års ridvana t ex är ett minimikrav.

Åldersindelning
9 år och uppåt.

Egen häst
Får gärna medtagas.

Inkvartering
2 – 4-bäddsrum. Dusch och toa.