HÄSTAR

Här på Björkäng har vi många trevliga och välutbildade verksamhetshästar. Vi lägger stor vikt vid att våra islandshästar är snälla och lätthanterliga och har lätt för tölt!
EikÞyrnir ”Thyrri” från Askabäcken

Valack f. 2002
Mörkbrun med stjärn
Fyrgångare
E. Fönix från Lyraninge
U. Líneik från Lia Gård

Thyrri är en klok och snäll valack som kan det mesta. Kan ridas av alla, från nybörjare till avancerade ryttare. Han har fyra jämna gångarter och är en riktig klippa!

 


Rauði Bároninn ”Röding” från Stålhammar

Valack f. 2010
Fux
Femgångare
E. Jór frá Kjartansstöðum
U. Röst frá Hrafnkelsstöðum

Röding är en snäll och lite känslig valack med fem jämna gångarter. Han har väldigt lätt för tölten och kan tölta på lös tygel. Han har en otroligt stor och härlig galopp! Röding passar för ryttare med lite ridvana.

 


Auður från Sved

Valack f. 2013
Silversvart med bläs
Femgångare
E. Orri frá Ytri-Löngumýri
U. Elma frá Sölvholti

Auður är en snäll och gullig liten arbetsmyra. Han kom till oss på träning under hösten 2018 men han var så trevlig så vi bestämde oss för att köpa honom! Han har en riktigt bra tölt som man kan rida i alla tempon och på lös tygel. Auður passar både nybörjare och mer avancerade ryttare.


Nótintáta ”Tinta” från Askabäcken

Sto f. 2003
Rödblackskäck med stjärn och snopp
Femgångare
E. Mentor från Västanåsen
U. Röst frá Hrafnkelsstöðum

Tinta är ett gulligt och feminint sto. Hon har mjuka härliga gångarter med bra tölt och ger en fin ridkänsla. Tinta passar de flesta ryttare.

 


Litla-Táta ”Táta” från Askabäcken

Sto f. 2008
Mörkbrun
Femgångare
E. Fönix från Lyraninge
U. Nótintáta från Askabäcken
Táta är ett litet sto med mycket personlighet. Hon är nyast i verksamheten och inte så mycket utbildad än. Hon är trygg och snäll och väljer tölten framför någon annan gångart.